Search
Close this search box.

– Aantoonbare kwaliteit en voedselveiligheid –

Ontdek ons kwaliteitsbeleid

Kwaliteit is alles voor onze diensten en producten. Om de kwaliteit en voedselveiligheid van onze kazen te waarborgen en aan te tonen, gebruiken wij een aantal kwaliteitssystemen en -handboeken. Daarnaast zijn wij in het bezit van een aantal certificaten om specifieke producten te mogen verkopen, zoals Biologische kazen. Ons bedrijf wordt op dit alles jaarlijks of meerdere malen per jaar gecontroleerd door onafhankelijke partijen. Zo bent u altijd verzekerd van topkwaliteit en voedselveiligheid.

FSSC

Wij beschikken over een volledig gecertificeerd FSSC 22000 kwaliteitssysteem. Dit systeem is gebaseerd op de eerdere ISO 22000 en HACCP kwaliteitsprogramma’s en geaccrediteerd door de Global Food Safety Initiative (GFSI). Deze accreditatie betekent dat de eisen zoals opgesteld in dit programma voldoen aan de eisen van de grootste wereldwijde retailers. FSSC 22000 heeft als missie om het wereldwijd toonaangevende, onafhankelijke, non-profit, ISO-Bases en GFSI-aanvaarde voedselveiligheid certificeringschema voor de gehele supply chain te worden.

IFS

IFS staat voor International Food Standard en kan worden gezien als een standaard voor voedselveiligheid zoals opgezet door Duitse en Franse Retail-organisaties. De IFS kan worden opgevat als een aanvulling op de in Nederland gebruikelijke HACCP certificering en garandeert een kwaliteitssysteem dat HACCP principes, het product, het productieproces en uiteraard het personeel verenigd. In navolging van de andere certificeringen zijn wij ook voor de IFS certificering beoordeeld. Dit heeft geleid tot een volledige IFS certificering.

Procescertificering

Als onderdeel van het kwaliteitssysteem van Visser, dienen ook de afzonderlijke bedrijfsprocessen te voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen. Voor deze specifieke bedrijfsprocessen bestaan aparte voorschriften met betrekking tot de waarborging van de kwaliteit en voedselveiligheid. Deze regels komen tot uitdrukking in de zogenoemde Procescertificeringen. Ook deze onderdelen van het kwaliteitssysteem zijn apart getest. Dit heeft geleid tot de volgende certificeringen: het rijpen, versnijden en verwerken van Fabriekskaas en het transporteren van Fabriekskaas.

AEO Certificaat

AEO staat voor Authorised Economic Operator. Deze titel wordt afgegeven door de Douane. Het AEO certificaat is internationaal erkend en wordt afgegeven aan bedrijven die voldoen aan criteria die door de World Customs Organization zijn opgesteld in het kader van Douane veiligheid. Met de AEO status krijgen bedrijven een vereenvoudigde doorgang aan de buitengrenzen van de Europese Unie. Houders van dit certificaat voldoen aan strenge veiligheidsvoorschriften en tonen hiermee aan dat zij onderdeel zijn van een veilige logistieke keten. Hierdoor is al veel benodigde informatie voorhanden en zo zijn vereenvoudigde douanecontroles mogelijk voor houders van dit certificaat.

BIO Certificaat

De biologische productie en vraag is de laatste jaren flink toegenomen. Visser Kaas is sinds 2017 biologisch gecertificeerd; dit houdt in dat wij biologische producten mogen verwerken, verpakken, opslaan en verkopen. Stichting Skal Biocontrole is de toezichthoudende organisatie voor de biologische productie in Nederland. Een landbouwproduct of voedingsmiddel mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet en het keurmerk alleen gebruikt worden door biologisch gecertificeerde bedrijven. Zo kan de consument er op vertrouwen dat een biologisch product ook écht biologisch is.

Weidegang Certificaat

Visser Kaas is ook in het bezit van het certificaat Weidegang. Zuivelbedrijven die zuivelproducten met het weidemelklogo aan consumenten verkopen of Weidezuivel verhandelen, bewerken, verpakken of veredelen, dienen in het bezit te zijn van een Certificaat Weidegang. Het weidemelklogo garandeert dat zuivelproducten gemaakt zijn van weidemelk. Weidemelk is melk afkomstig van boerderijen waar de koeien van het voorjaar tot in het najaar ten minste 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de wei lopen. De weidemelk wordt apart opgehaald en weer verder verwerkt tot dagverse zuivel en kaas. Kaas van weidemelk rijpen en verkopen wij ook.

Gouda Holland BGA keurmerk

Goudse kaas wordt over de hele wereld geproduceerd, maar echte Gouda Holland kaas is een 100% Nederlands product. Om de originele Goudse kaas te beschermen heeft de Europese Unie daarom de écht-Nederlandse Goudse kaas een BGA-erkenning verleend met de aanduiding Gouda Holland. BGA staat voor ‘Beschermde Geografische Aanduiding’. Alleen díe producten of levensmiddelen die hun reputatie te danken hebben aan hun geografische oorsprong en daar geproduceerd worden, komen in aanmerking voor een bescherming. Wij rijpen en verkopen natuurlijk ook de échte Gouda Holland kaas met BGA keurmerk.

Halal Certificaat

HQC staat voor Halal Quality Control; dit betekent dat er een strenge controle plaatsvindt op producten die voor de islamitische gemeenschap zijn toegestaan. Dit certificaat geeft aan dat onze producten rein zijn en toegestaan zijn voor transport naar islamitische landen. Het Halal Quality Control certificaat is een hoogwaardig certificaat dat belangrijk is voor de bescherming van moslims tegen het aanschaffen van onrechtvaardige producten. Wij voldoen aan alle eisen en het is mogelijk om producten bij ons te verkrijgen met het Halal Quality Control certificaat.

VLOG Certificaat

VLOG is een Duitse vereniging die verantwoordelijk is voor de certificatie en uitgifte van het ‘Ohne Gentechnik’-label. VLOG-certificering is gericht op de gehele keten van voerstromen, melkveebedrijf, transport, zuivelverwerking tot aan het winkelschap. Het doel is om aantoonbaar te maken dat levensmiddelen zijn geproduceerd zonder het gebruik van genetisch gemodificeerde organismen.