Zoek
Sluit dit zoekvak.

– Betrouwbaar, veelzijdig en flexibel –

Ontdek meer over Visser Kaas

Een authentiek familiebedrijf gesitueerd in Huizen, Noord-Holland, waar kaas nog écht gerijpt wordt. Officieel opgericht in 1916 door Hendrik Visser, de eerste generatie van het familiebedrijf, geboren in Huizen. Nu, meer dan 100 jaar later, zijn wij gespecialiseerd in de rijping, opslag en internationale verkoop van Hollandse kwaliteitskaas. Men geniet van onze kazen in meer dan 60 landen, wereldwijd. De kennis en kunde van het kaasrijpen wordt al sinds vijf generaties overgedragen. Zo worden onze kazen nog steeds op traditionele wijze gerijpt; op houten planken onder de juiste condities, zodat de kazen de perfecte, originele smaak kunnen ontwikkelen. Dit gebeurt in ons eigen pakhuis, waar anno 2019 ruimte is voor ca. 4000 ton kaas. Dat zijn heel wat kaasstellingen; een mooi en authentiek gezicht. Nadat de kaas de juiste leeftijd heeft bereikt, versnijden wij dit tot kleinere porties en/of verpakken wij dit, alles tailor made.

De kaas wordt middels ons efficiënte transportnetwerk en export expertise uitgeleverd aan onze klanten. Onze klantenkring varieert van kleine kaaswinkels tot grote retail organisaties, waar wij een veelzijdig assortiment voor aanbieden. Door de gehele productieketen van rijping, verpakking en levering in eigen beheer te houden, kunnen we snel, flexibel en kostenefficiënt werken. Wij customizen onze producten op basis van de wensen van de klant, mét een goede prijs-kwaliteit verhouding. Door onze gecertificeerde productie- en verpakkingstechnologieën zijn klanten ook verzekerd van een hoge en constante kwaliteit van al onze producten. Wij worden gewaardeerd voor ons veelzijdige assortiment, onze betrouwbare kwaliteit en onze flexibiliteit. Een reputatie die bevestigd is door het predicaat ‘Hofleverancier’; iets om trots op te zijn. En dat zijn wij.

Onze kernwaarden

Wij willen zoveel mogelijk waarde creëren voor onze klanten en dat doen wij middels de volgende drie kernwaarden:

  • Betrouwbaarheid in onze kwaliteit en levering
  • Veelzijdigheid van ons assortiment
  • Flexibiliteit in uitvoering van labels, merk en volume

Onze marktsegmenten

Wij leveren een zeer uitgebreid assortiment kazen en bedienen daarmee de volgende marktsegmenten:

  • Retail  – voor winkels met een versafdeling of het kant- en klare schap
  • Foodservice & Horeca – voor iedere chef wat wils; van sandwichplakjes tot kwaliteit bij het ontbijt
  • Industrie – groot/bulkverpakkingen voor verdere verwerking tot rasp of plakjes

Onze diensten

Wij kunnen uw order van begin tot eind klaarmaken én leveren op basis van uw specifieke situatie en wensen. Hierbij bieden wij de volgende diensten aan:
ons-huidige-kaasbedrijf

Traditioneel Rijpen

Onze Goudse kazen liggen op échte houten planken in de kaasstellingen. De kazen worden regelmatig ‘gekeerd’ en op smaak getest door middel van een kaasboor test. De kaas wordt onder ideale temperatuur en condities gerijpt; dit is een vak apart en hierbij kunnen wij bouwen op onze jarenlange ervaring. De kaas wordt gerijpt, totdat deze de perfecte leeftijd heeft bereikt. Dit kan variëren van 4 weken tot 3 jaar oud. Hierbij horen verschillende smaken en texturen; van zacht en smeuïg, tot pittige brokkelkaas met zoutkristallen. De leeftijd van de kaas kun je ook aan de buitenkant schatten; de kleur en hoogte veranderen namelijk mee. Elke kaas is uniek en zorgt voor een mooi en traditionele aanblik van onze kazen in het pakhuis.

Verpakken en Versnijden

Wij verpakken onze kazen geheel naar wens van de klant. Dit omvat het type verpakking, de grootte, het ontwerp van het weegetiket en het merk. Het weegetiket wordt zodanig ontworpen dat deze voldoet aan de eisen van de klant en de bestemming. Het merk wordt middels vloei etiketten aangebracht op de kaas en kan bij kleinere porties met merkstickers extra benadrukt worden. De kaas wordt in passende dozen en pallets klaargemaakt voor vervoer naar de klant. Wij versnijden kaas tot een grote verscheidenheid aan kleinere porties. Dit varieert van halve en kwart kazen tot kleinere retail verpakkingen van ca. 250 en 300 gram. In verschillende vormen, zoals wedges of bootjes/swedish cut. Hiervoor gebruiken wij een moderne (dieptrek)verpakkingslijn en zijn wij in staat om alle verpakte kaas van hoogwaardige kwaliteit aan te bieden. Uiteraard is de verpakkingsafdeling volledig gecertificeerd om een uitstekende hygiëne en kwaliteit te garanderen.

Export en Transport

Onze verkoopafdeling staat altijd voor u klaar om lopende orders of kansen te bespreken. Wij vinden het belangrijk om gezamenlijk voor het beste resultaat te zorgen en hierin ook pro-actief te zijn. Zo zijn wij up-to-date van alle export en landeneisen om onze kaas zonder problemen te exporteren en geven hierin ook duidelijk advies. Wij hebben grote expertise in het opmaken van alle benodigde exportdocumenten en bieden dit graag aan als service ter ondersteuning van onze klanten.

Naast onze eigen vrachtwagens, hebben wij ook een uitgebreid transport netwerk opgebouwd voor verdere bestemmingen. Zo kunt u profiteren van scherpe vervoerstarieven voor lucht-, weg- of zeevervoer. Hierin helpen wij u ook graag verder.

100 jarig jubileum

Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier

In 2016 bestond ons bedrijf 100 jaar. Dit hebben wij uiteraard gevierd met onze klanten, leveranciers, vrienden en familie. Extra feestelijk werd het omdat wij ook het predicaat Hofleverancier in ontvangst mochten nemen. Wij zijn erg trots op het feit dat onze uitstekende reputatie hiermee ook officieel erkend is. Zijne Majesteit de Koning kan het predicaat Hofleverancier toekennen aan kleine en middelgrote Nederlandse ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in de regio en in de branche. De bedrijven moeten minimaal honderd jaar oud zijn en de ondernemer(s) van onbesproken gedrag. Op dit moment mogen circa 500 bedrijven zich Hofleverancier noemen. Waarvan wij er 1 zijn.